Košnja trave

Ponekad nemate vremena, a ponekad biste samo radili nešto drugo, umjesto kosili. Mi vam stoga nudimo održavanje travnjaka - mjesečno, povremeno ili opciju koja se vama čini najbolja za vaš travnjak.

Šišanje živice

Redovito održavanje živice ključan je detalj svake lijepe i zdrave žive ograde. Svaka živa ograda ima svoj tempo rasta i razvoja, pa stoga šišanje treba prilagoditi samoj biljci. Dopustite da se mi u Hortusu pobrinemo da vaša živica bude zdrava, lijepa i uredna.

Orezivanje cvatućih i ukrasnih grmova

Prilikom svakog formiranja vrta grmovi su neizostavni element. Jer oni vrtu pružaju raskoš svojom ljepotom cvjetova i oblikom. Međutim, da bi grmovi cvjetali iz godine u godinu, potrebno se adekvatno brinuti za njih. Ako niste sigurni kako koju vrstu orezivati i kako, mi vam stojimo na raspolaganju za savjet i orezivanje.

Njega drveća

Ponekad se nije lako visoko popeti kako bi se dosegnula neka grana koja smeta ili samo kako bi se oblikovala krošnja. Mi smo specijalizirani za visinske radove u urbanim sredinama, te radimo njegu i sanaciju drveća. Znamo kako osloboditi drvo nepotrebnih grana, dati mu zraka, oblikovati ga, a ipak ga ne oštetiti. Njega drveća je vrlo osjetljiv postupak, smatramo da postupak traži svjesnost i znanje kako pristupiti samoj biljci, kako bi ona i dalje bila zdrava. Tu smo da za vas obavimo taj fizički zahtjevan, a opet delikatan zadatak.

Plijevljenje

Borba s korovom je oduvijek bila velika muka. Korov ne samo da kvari izgled vrta, nego i negativno utječe na same biljke, sprečavajući da se njihov korijenski sustav pravilno razvija i apsorbira hranjive tvari u potrebnoj količini. Unatoč plijevljenju, korov raste brže od ukrasnog bilja, oduzima tlu najbolja hranjiva svojstva i tako smeta u rastu uzgajanih biljaka. Korov bi trebali plijeviti redovito i detaljno, tako da se travnjaku i sadnicama u vrtu omoguće najbolji uvjeti za rast.

Okopavanje

Redovitim okopavanjem na najprirodniji mogući način ćete držati korov dalje od posađenih biljaka i povrtnjaka. Okopavanje vrta također je korisno za dobro strukturirano i propusno tlo. Ono koristi korijenju hortikulturnih biljaka, koje se tada slobodno razvijaju ispod zemlje, ali olakšava i prodor kišnice koja se odvodi i ravnomjerno impregnira u tlo. Sve bez opasnih stagnacija koje često uzrokuju bolesti travnjaka i sadnica. Mi u Hortusu okopavamo vaš vrt i biljke idealnim tempom za njihov savršen razvoj.